Veel gestelde vragen

Veelgestelde vragen

U besteld uw kroon bij DentallXS omdat de prijs 40 tot 50% voordeliger is dan de gebruikelijke tarieven, zonder af te doen aan de kwaliteit van uw kroon of brug.

Uw afdrukken worden binnen Noord-Holland bij uw tandartspraktijk opgehaald door onze koerier en buiten Noord-Holland door PS-Nachtdistributie, dit is een werkkast bij uw tandarts voor tandtechniek of via een koerier van DHL als uw tandarts geen werkkast heeft voor de nachtdistributie.

Dat is begrijpelijk, uw tandarts is gewend techniekwerk bij zijn eigen tandtechnische laboratorium te laten maken tegen gangbare prijzen.

Indien u een kroon of brug nodig heeft verloopt dit meestal via uw eigen tandarts. Uw tandarts werkt veelal samen met een vast tandtechnisch laboratorium. De prijzen van DentallXS liggen echter 40 tot 50% lager dan de gemiddelde laboratoriumprijzen zonder af te doen aan de kwaliteit van u kroon of brug.

Nee, DentallXS is een alround tandtechnisch laboratorium wij bieden alle soorten tandtechniek aan, zie ons productoverzicht.

Een kroon- of brugdeel van volledig zirkonium is het voordeligst en kost €110,-. Een transparant zirkonium kroon 125,- Euro, 3/D Multilayer zirkonium 140,- Euro en een volledig zirkonium kroon- of brugdeel opgebakken met porselein kost bij €180,- en heeft een natuurlijke uitstraling.

In het uitzonderlijke geval dat een kroon of brug niet past wordt hij kosteloos overgemaakt. Kleine aanpassingen worden in ons tandtechnisch laboratorium in Nederland binnen enkele dagen uitgevoerd.

Na het versturen van uw werkstuk, kunt u er rekening mee houden dat een volgende afspraak 2 weken later gemaakt kan worden binnen Noord-Holland. Daarbuiten kunt u het beste 2 en een halve week aanhouden. Tot die tijd krijgt u veelal een noodkroon of brug van uw tandarts.

U kunt dan het beste kiezen voor een volledig zirkonium kroon- of brugdeel in de kiezenstreek en in het front (tanden en eerste kies) voor een zirkonium onderstructuur opgebakken met porselein.

Een volledig zirkonium of een volledig metalen kroon of brug is het sterkste.

Bij de levering van uw kroon of brug ontvangt u een factuur met productinformatie. Hierop staan de gebruikte materialen en leveranciers vermeld evenals de lotnummers.

Indien u allergisch bent voor een bepaald metaal kunt u kiezen voor een volledig zirkonium kroon of brugdeel. Het is ook mogelijk door te geven voor welke metaalsoort u precies allergisch bent, zodat wij opzoek kunnen naar een legering waar het metaal waar u allergisch voor bent niet in zit.

Bij het werkstuk ontvangt u twee dezelfde facturen, waarvan er een voor u is en een voor de tandarts. De tandarts zorgt voor de betaling aan DentallXS. Uw betaling verloopt zoals u gewend bent via uw eigen tandarts.

Bij het afleveren van uw werkstuk ontvangt u een overzicht van de daadwerkelijke gebruikte materialen. Hierbij wordt ook een Lotnummer genoemd, dit is een administratieve code. In combinatie met het ordernummer zorgt dit ervoor dat het artikel gemakkelijk herkenbaar blijft. Herkenbaarheid is noodzakelijk omdat de wetgever bij medische hulpmiddelen eist dat ieder product traceerbaar is.

De werkstukken voldoen aan de vereiste EU-richtlijn en medische hulpmiddelen 93/42 EEC. De werkzaamheden vinden plaats onder ISO 9001:2008, ISO 13485:2003. Ons laboratorium is tevens Damas gecertificeerd. De werkstukken worden in ons eigen tandtechnisch laboratorium nog eens gecontroleerd.

Onze algemene voorwaarden zijn conform de algemene leveringsvoorwaarden van de tandtechnische branche vereniging. Bekijk onze algemene voorwaarden.

Indien u een prijsopgaaf wenst voor een werkstuk dat niet is terug te vinden in de standaard prijslijst, kunt u deze aanvragen via ons contactformulier of door telefonisch contact met ons op te nemen.

DentallXS kan zeer voordelig kroon- en brugwerk leveren zonder iets af te doen aan de kwaliteit van de kroon of brug. Wij werken met zeer ervaren tandtechnici en maken gebruik van de beste materialenDoor samenwerking met ons tandtechnisch partnerlaboratorium in Hong Kong zijn wij in staat om arbeid voordelig in te kopen. Hierdoor kunnen wij voor een lage prijs leveren zonder op de kwaliteit van onze producten in te leveren.

Wanneer u een voordeliger alternatief aan uw patiënten wilt aanbieden, kunt u natuurlijk van onze diensten gebruik maken naast u huidige tandtechnische laboratorium. Dit is geen probleem.

Wij zijn een gewoon tandtechnisch laboratorium. U kunt altijd telefonisch of via de mail contact met onze tandtechnicus opnemen om een werkstuk te bespreken.

Door onze strenge kwaliteitscontroles komt dit maar heel zelden voor. Indien dit onverhoopt toch een keer zou voorkomen, kunt u het werkstuk naar ons retour sturen. Eventueel met een nieuwe afdruk. Kleine aanpassingen doen wij in ons laboratorium in Nederland waardoor het werkstuk binnen enkele dagen weer kosteloos retour zal zijn.

Bij ieder werkstuk leveren wij op de factuur een overzicht van de gebruikte materialen, de samenstelling hiervan, lotnummers en de naam van de leverancier.

De werkstukken worden onder ISO certificering en met CE keurmerk vervaardigd. Hiernaast houden wij steekproefgewijs onderzoeken en laten wij werkstukken volledig analyseren. Ieder werkstuk wordt door onze tandtechnicus zorgvuldig gecontroleerd.

Zie het bijgevoegde schema onder de tab preparatieadviezen.